Älvsby IF

Referat

Seger med 2-1 för damerna mot Älvsby IF

Damerna tog idag emot Älvsbyn med årets regnväder och kraftig vind på Hertsö IP.

Svårspelat i den kraftiga vinden och regnet så skönspelet uteblev i den 1:a halvleken där det var mer en kamp och studsande bollar. Vi trodde att vi visste hur Älvsbyn skulle spela med långa bollar på skickliga forwards men vi upplevde att de hade en något defensivare uppställing med de största hoten längre bak i planen. Första halvan slutar 0-0.

I den andra halvleken får vi hjälp av vinden och skapar en hel del farliga lägen där Emmeli gör ett bra jobb efter kanten, kommer runt med ett inlägg till Elin som snyggt skarvar in 1-0 i kamp med målvakten.
Vi fortsätter skapa lägen och kanske skulle provat med fler skott i de svåra förhållandena för målvakterna.
Malin gör 2-0 och vi tycker att vi har ganska bra kontroll på matchen trots sjukdom, skador och bara en avbytare till slut.
Agnes sånär att sätta ytterligare en frispark från sin favoritposition men träffar ribban denna gång.

Älvsbyn flyttar upp sista 15´och från ingenting är man plötsligt igenom på sin högerkant och reducerar till 1-2. Lite nervöst men vi tar tag i spelet och håller bollen på Älvsbyns planhalva sista minuterna.

Återigen en bra match av Deborah, stabil backlinje där Clara gör sin bästa match med damerna hittills, hårt jobb på mittfältet av hela gänget och snabba forwards som skapar lägen.

Bra jobbat LSK! Vi håller liv i damtrean.